Het kiezen van je droomhuis: Hoe? - Mustafa Yavuz
296
single,single-post,postid-296,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Mustafa Yavuz Huizen

kiezen voor je droomhuis

Het kiezen van je droomhuis: Hoe?

Ik van Mustafa Yavuz Huizen heb al een aantal keer moeten verhuizen. Ik durf nog niet te zeggen dat ik in mijn droomhuis woon. Uiteraard moet daar hard voor gewerkt worden. Tot die tijd moeten we het wel goed kunnen volhouden in de huizen waarin we nu wonen. Maar hoe maak je nou de juiste keuze wat betreft jouw (droom)huis? Wij bij Mustafa Yavuz gaan hier verder naar kijken.

Drie belangrijke aandachtspunten

Welk type huis spreekt jou aan?

Bij het kiezen van een nieuw huis is het belangrijk dat je kijkt naar het type huis waar jij jezelf in ziet wonen. De eerste blik die je werpt op het huis moet positief zijn. Iedereen heeft wel eens in de situatie gestaan dat je langs een huis reed en dacht, hier zou ik nooit in willen wonen. Deze huizen moet je dus zien te ontwijken. Handig kan zijn om gewoon te gaan kijken in de omgeving waar je wilt wonen. Rijdt langs zoveel mogelijk huizen en bekijk niet alleen de omgeving, maar ook het uiterlijk van het huis. Zo kun je afstrepen wat niet bevalt.

 

Kies de geschikte locatie

Er zijn veel factoren die van belang zijn bij het kiezen van een locatie waar je wilt gaan wonen. Werk, Familie, gelegenheden, bezienswaardigheden en ga zo maar door. De locatie heeft grote invloed op de prijs en dus ook op de grote van je huis. Wil je in het centrum van Amsterdam wonen, ben je duurder uit. Je krijgt dan ook veel minder ruimte voor je geld dan in een meer afgelegen stad. Het mooiste zou zijn om een combinatie van deze bovenstaande factoren te krijgen. Redelijk dichtbij werk, maar genoeg te doen in de omgeving en dicht bij familie.

 

Wat wordt je budget?

Ik ben van mening dat je geen huis moet kopen vanwege je budget. Belangrijk is om eerst te kijken naar wat voor huis je zoekt, en vervolgens dieper in het financiƫle plaatje te duiken. Uiteraard is het wel belangrijk om altijd in je achterhoofd te hebben wat je ongeveer wilt uitgeven. Voor het vaststellen van een budget is het belangrijk om te kijken wat voor hypotheek je bij de bank kan afsluiten. Een droom is natuurlijk om een huis te kopen zonder lening of schuld tot gevolg, maar dit is nou eenmaal niet altijd haalbaar. Leg een budget vast waarbij rekening is gehouden met bijkomende kosten, zoals bijvoorbeeld een eventuele verbouwing.

Meer mustafa Yavuz?

Interesse in meer artikelen van Mustafa Yavuz? Bekijk dan de speciale blogsites Mustafa Yavuz Huizen, Mustafa Yavuz Zeewolde en Mustafa Yavuz horloges.

Geen reactie's

Geef een reactie